Top 5 klussen en verbouwingen

Meest voorkomende klussen en verbouwingen

Alle klussenHuiseigenaren overal ter wereld klussen en verbouwen wat af ieder jaar. Wat zijn eigenlijk de meest voorkomende verbouwingen en klussen in Nederland? Hieronder geef ik je de top 5. Met daarbij wat informatie over hoe gemakkelijk deze klusjes zelf uit te voeren zijn.

Geen tijd, geen zin of gezegend met 2 linkerhanden? Aarzel niet en bel het allround klusbedrijf voor Alkmaar en omgeving, Banks Building, voor een vrijblijvende offerte op 06 31151146.

1. Met stip op nummer 1 – Schilderen

Schilderen is een veelvoorkomende klus, bijvoorbeeld bij het verkopen van een huis, om een verbouwing mooi af te ronden of simpelweg om een kamer wat op te frissen. Als je genoeg tijd hebt kun je deze klus vaak zelf klaren.

In mijn blog vindt je wellicht nog wat handige tips voor een doe-het-zelf schilderklus. Zorg in ieder geval voor een goede voorbereiding (reparatie en schuren ondergrond) en spaar tijd uit door kwasten en verf van een goede kwaliteit te gebruiken.

schildersbedrijf-alkmaar-kwastenVoor meer tips lees: Welke verf gebruikt een schildersbedrijf, Hoe schilder ik een kozijn? en Behang overschilderen.

Huur een schilder in voor binnen- en buitenschilderwerk waar je geen tijd voor of zin in hebt of voor die klussen die te lastig zijn voor doe-het-zelf schilderwerk. Tips voor het inhuren van een schildersbedrijf vindt je in: Goede redenen om schilderwerk uit te besteden, Professioneel schilderwerk en Tips voor het beste resultaat van het schildersbedrijf.

2. Nieuwe vloer leggen

De keuze voor een bepaalde vloer is erg persoonlijk, de vloer bepaald voor een groot gedeelte hoe een ruimte eruit ziet. Veel mensen leggen zelf een houten- of laminaatvloer. Voor tapijt, linoleum en gietvloeren wordt vaak een klussenbedrijf in de arm genomen.

3. Keuken plaatsen

keukeninstallatie-alkmaarEen keukeninstallatie is een behoorlijke klus. Allereerst moet de bestaande keuken gedemonteerd en afgevoerd worden. Vervolgens de ruimte voorbereid worden op de nieuwe keuken, denk aan het verplaatsen van leidingen, aanbrengen van voorzieningen voor de afzuigkap en egaliseren van muren en plafonds. Uiteindelijk wordt de nieuwe keuken geplaatst en aangesloten.

Er zijn niet heel veel mensen die zelf hun keuken installeren. Banks Building heeft jarenlange ervaring in het installeren van keukens, bel voor een vrijblijvende offerte 06 31151146.

4. Nieuwe badkamer

Je kunt je huidige badkamer opfrissen met een badkamer renovatie, of je kunt een compleet nieuwe badkamer installeren. Voor zowel een renovatie als een complete verbouwing van de badkamer is behoorlijk wat ervaring nodig. Veel mensen laten deze klus over aan een badkamer installateur.

Verbouwing badkamerDenk bij het maken van plannen voor een badkamer renovatie of verbouwing ook aan de volgende dingen: goede ventilatie, goed werkende leidingen, verlichting, levensduur van het sanitair en een praktische indeling van de ruimte.

Banks Building heeft in Nederland en Nieuw Zeeland vele badkamers gerenoveerd en verbouwd, van eenvoudige en functionele ruimtes tot ultra luxe droombadkamers. Voor advies en een vrijblijvende offerte bel 06 31151146.

5. Klein onderhoud

  • Lampen, stopcontacten, schakelaars, verlichting en snoeren vervangen en/of vastzetten
  • Rookmelders plaatsen
  • Buitenlamp plaatsen
  • Plinten plaatsen
  • Handgrepen plaatsen
  • Trapleuning vastzetten
  • Ophangen van kapstok, spiegels, schilderijen etc.
  • Kranen installeren
  • Kitten
  • Tochtstrip plaatsen

Bovenstaande voorbeelden van klein onderhoud en kleine klusjes kun je in principe gemakkelijk zelf uitvoeren. Maar heb je geen zin of geen tijd voor deze klusjes? Maak een lijstje en neem contact op met Banks Building voor een vrijblijvende offerte op 06 31151146 of via banksbuilding@gmail.com. Ik help je graag.

Vriendelijke groet, Andre