IKEA montage

ikea-montageBijna iedereen koopt wel eens wat bij IKEA. Geen wonder, want IKEA is de grootste woonwinkel ter wereld en hun aanbod is uitgebreid en betaalbaar. Leuk om je huis mee in te richten, maar sommige meubels worden aangeleverd in losse elementen. Dat past gemakkelijk in de auto, maar thuis moet je de nieuwe aankoop nog wel zelf in elkaar zetten.

Hier volgen een paar tips om je nieuwe meubilair te monteren.

Tip: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je genoeg ruimte hebt om alles in elkaar te zetten, je wilt je niet letterlijk in allerlei bochten moeten wringen om een moertje aan te draaien.

Zorg dat je de vloer waarop je iets in elkaar zet beschermd met een kleed of met de doos waarin het meubelstuk kwam.

Loop de instructies in de montagehandleiding langs en check of je alles wat je nodig hebt klaar hebt liggen.

Tip: Check de onderdelen

Dat brengt me meteen op de volgende tip: Check met behulp van de montagehandleiding of je alle onderdelen hebt. Mist er wat? Op vertoon van je kassabon kan je bij de klantenservice in de IKEA vestiging het onderdeel gratis meekrijgen. Of je kunt de aanvraag doen via het contactformulier van IKEA. De onderdelen worden dan per post naar je toegestuurd binnen een paar werkdagen.

ikea-meubel-montageTip: Beter in je uppie

Het idee dat IKEA het einde kan inluiden van een relatie is misschien wat overdreven, maar helaas gebaseerd op een harde waarheid: je bent beter af in je eentje. Wanneer je als team het nieuwe meubilair probeert te monteren voeg je in veel gevallen extra werk toe aan een reeds stressvolle en gecompliceerde klus: coordinatie en samenwerking. Met grote kans op ruzie.

Een andere belangrijke reden om in je eentje je IKEA aankoop te monteren is perspectief. IKEA instructies laten je het project consequent vanuit 1 perspectief zien. Ga bij het monteren zo zitten dat je er op dezelfde manier naar kijkt als afgebeeld in de instructies. Als je samen met een ander werkt, zit je er vaak net iets anders voor en is er een grotere kans dat er iets mis gaat.

Eigenlijk heb je alleen een ander nodig als er zware dingen opgetild of op hun kant gelegd moeten worden.

Tip: Monteer in de ruimte waar het meubelstuk komt te staan

Je kunt je meubels het best in elkaar zetten in de ruimte waarin ze uiteindelijk komen te staan. IKEA meubels zijn niet echt ontworpen om te verhuizen of mee rond te slepen. Gravity is not your friend.

Ga je verhuizen? Haal dan je IKEA meubels weer uit elkaar. Instructies niet bewaard? Geen probleem, je kunt ze vinden op de IKEA website.

Tip: Monteer niet verschillende meubels tegelijkertijd in dezelfde ruimte

Zet in iedere ruimte maar 1 meubelstuk in elkaar. Er zijn zoveel onderdelen, de kans dat je dingen van verschillende meubels door elkaar gaat halen wordt groter als de verschillende projecten vlak bij elkaar liggen.

Tip: Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed. Het is goed mogelijk dat je bijna het hele ding in elkaar hebt gezet voordat je er achter komt dat je een eerste onderdeel verkeerd om hebt vastgezet.

Toch iets verkeerd gegaan (er is iets stuk of er zitten krassen op)? Geen nood, haal diep adem en laat je dag niet volledig verpesten door een meubelstuk. Bij de klantenservice van IKEA kun je vervangende onderdelen bestellen (zoek in de instructies het artikelnummer en de onderdeelnummers op). Onderdelen voor oudere producten zijn tegen een kleine vergoeding te koop bij de klantenservice in de IKEA winkel.

Geen tijd of geen zin om je nieuwe IKEA meubels in elkaar te zetten? Vraag Banks Building om je meubels te monteren. Bel 06 31151146 of klik hier voor een vrijblijvende offerte. Ik help je graag.

Vriendelijke groet, Andre