Professioneel schilderwerk in Alkmaar

Waarom een professionele schilder?

Je vrije tijd is waardevol, dus wellicht is het een goed idee om bij de volgende schilderklus een professionele schilder in de arm te nemen. Laat een professionele schilder het binnen- en buiten schilderwerk verrichten waar je zelf geen zin in of tijd voor hebt of wanneer het een lastige schilderklus betreft. Een professionele schilder de klus laten klaren scheelt je dan ook een hoop stress. Banks Building helpt je graag.

Maar het kiezen van een goede schilder is een belangrijke beslissing, waarbij je verschillende dingen in overweging wilt nemen. Hieronder volgen een aantal tips om de geschikte persoon voor elk soort schilderproject te vinden. In de blogpost Tips voor het beste resultaat van uw schildersbedrijf vind je nog meer handige informatie voor professioneeel schilderwerk.

Wat verwacht je van de schilderklus?

Schilderwerk binnen en buiten

Schilderwerk binnen en buiten

Zorg dat je eerst bedenkt wat je verwachtingen van het schilderwerk zijn voordat je mensen vraagt om langs te komen en een offerte op te maken. Er is een groot verschil tussen schilders voor wat betreft kennis, kunde en professionaliteit. Mensen merken soms alleen op dat een bepaalde schilder ‘duur’ of ‘goedkoop’ is, maar vaak zijn er goede redenen waarom een schilder een bepaalde prijs berekent. Goedkoop kan ook betekenen dat er goedkope materialen worden gebruikt, of dat er te weinig tijd genomen wordt om kwalitatief goed werk te verrichten.

Wil je een goedkope schilderklus en ben je bereid om daarvoor met een lagere kwaliteit genoegen te nemen, laat de schilders dit dan weten. Of laat de schilders weten dat je een eindresultaat met de hoogste kwaliteit verwacht en je bereid bent hiervoor een eerlijke prijs te betalen. Laat weten wat je wilt en communiceer dit duidelijk.

Waar vind ik een schilder?

Vraag vrienden en familie of zij een goede schilder kennen. Soms werkt dit, maar soms ook niet. Wat een ander van een goede schilder verwacht is niet altijd hetzelfde als wat je zelf graag als eindresultaat zou willen zien. Wellicht vond een ander het belangrijk dat de schilder goedkoop was, het huis netjes achterliet en deed de kwaliteit van het schilderwerk minder ter zake. Of misschien waren de muren die geschilderd moesten worden helemaal gaaf en hoefden er geen reparaties uitgevoerd te worden. Vraag zeker om een paar namen, maar weet wat voor een soort klus je aanbiedt, communiceer duidelijk je eigen verwachtingen aan de potentiële kandidaten en maak je eigen inschatting gebaseerd op die verwachtingen.

Vraag minimaal 3 offertes aan

Bel uiteindelijk minimaal 3 schilders op en vraag of ze langs kunnen komen om de klus te bekijken. Loop samen met iedere schilder door het huis en laat zien wat er geschilderd moet worden. Geef duidelijk aan wat geschilderd moet worden (muren, kozijnen, plinten, plafonds) en met wat voor een soort verf, dus in welke kleur en welke afwerking (bijvoorbeeld zijdeglans of mat).

Wat is je eerst indruk?

Let op wat je eerste indruk van de schilder tijdens het bezoek is:

Stel vragen tijdens het bezoek

Tijdens het bezoek kun je de schilder ook een aantal vragen stellen:

  • Met hoeveel mensen wordt er aan de klus gewerkt en hoelang gaat de klus duren?
  • Wat voor een verf wordt er gebruikt? Welk merk en wat voor een kwaliteit?
  • Worden de te schilderen oppervlakken geschuurd en wordt er een primer gebruikt?
  • Hoeveel lagen verf worden er aangebracht?
  • Moeten er reparaties aan muren of kozijnen (bijvoorbeeld gaten of scheuren in muren, of houtrot in kozijnen) worden verricht en kan de schilder deze reparaties uitvoeren? Wat zijn hier de kosten van? Vraag Banks Building om een vrijblijvende offerte voor het repareren van muren en kozijnen.
  • Zijn alle kosten inbegrepen in de offerte, of kunnen er extra kosten berekend worden?

Het vinden van een goede schilder kan in eerste instantie een lastige taak lijken. De oplossing is het stap voor stap te doen en je gezonde verstand te gebruiken. Bovenstaande tips kunnen je hierbij helpen. Nog meer handige tips? Bekijk de blogpost Tips voor het beste resultaat van uw schildersbedrijf.  En bel Banks Building voor een vrijblijvende offerte: 06 311 511 46.

Je kunt via deze link contact opnemen met Banks Building.

Op zoek naar tips voor de perfecte DIY schilderklus? Lees de blogpost Tips voor binnenschilderwerk