Tips voor het beste resultaat van uw schildersbedrijf

Bijna alle huiseigenaren roepen op een gegeven moment de hulp een schildersbedrijf in, bijvoorbeeld bij het verkopen van een huis, om een verbouwing mooi af te ronden of simpelweg om een kamer wat op te frissen. Huur een schilder in voor binnen- en buitenschilderwerk waar je geen tijd voor of zin in hebt of voor die klussen die te lastig zijn voor doe-het-zelf schilderwerk. Bel Banks Building in Alkmaar voor een vrijblijvende offerte.

Veel huiseigenaren worden wat zenuwachtig rondom schilders. Wat als er verf geknoeid wordt op de nieuwe vloerbedekking of op het meubilair? Stel voor dat de kleuren die je met zorg hebt uitgezocht toch niet zo mooi uitpakken? Maak je geen zorgen. Je hebt een professionele schilder ingehuurd. Hier volgen een aantal tips zodat de schilder zijn beste werk kan leveren.

 

  1. Schilderen is een kunst – laat het over aan de professional

Goed schilderwerk vraagt om een professionele aanpak, waarbij ook goede productkennis en een goede voorbereiding bijdragen aan het beste resultaat. Heb je een schilder gevonden die je vertrouwd? Kijk niet steeds over zijn schouder mee, relax en laat hem zijn werk doen.

  1. Voorbereiding kan veel tijd in beslag nemen

Minimaal 30% van een goede schilderklus bestaat uit voorbereiding. Bij slechte, haastige of ontbrekende voorbereiding kunnen problemen optreden zoals verfspetters op meubilair doordat niet de tijd is genomen om zaken af te dekken of een onregelmatig uitziend eindresultaat doordat het oppervlak niet goed voorbehandeld is.

Zijn oppervlakken beschadigd? Zorg dat ze gerepareerd worden voordat ze geschilderd worden. Een onregelmatig oppervlak verpest de meest perfecte schilderklus. Vraag Banks Building om een vrijblijvende offerte voor het repareren van muren en kozijnen.

  1. Zorg dat het huis klaar is om geschilderd te worden

Echter, laat niet alle voorbereiding over aan de schilders. Het proces verloopt een stuk gemakkelijker als je er voor zorgt dat het huis echt klaar is om geschilderd te worden.

Zorg ervoor dat bij schilderwerk binnen alles schoon en opgeruimd is, zeker bij lastig bereikbare plekken zoals de ruimte achter het toilet. En zet alle dingen die in de weg kunnen staan tijdelijk in een andere ruimte.

Zorg ervoor dat bij schilderwerk buiten er geen struiken tegen het te schilderen oppervlak aanstaan. Snoei struiken en zorg voor een opening van minimaal 40cm tussen de struik en de muur. Daarnaast verloopt het schilderwerk ook een stuk sneller als de goten en regenpijpen in goede conditie verkeren en goed bevestigd zijn.

  1. Zit op het toilet

Als de klus afgerond is, loop dan samen met de schilder door de geschilderde ruimtes. En ja, als de badkamer geschilderd is, ga dan even op de wc zitten en kijk goed rond. Dit is een uitstekende manier om een kleine foutje of een gemist stukje te zien dat je anders niet meteen had opgemerkt.

  1. Vergelijk de specificaties in de offertes

Wanneer je offertes vergelijkt, let dan op de specificaties van bijvoorbeeld de materiaalkosten. De schilder hoeft wellicht niet de duurste verf te gebruiken, maar kies ook zeker niet degene met het goedkoopste materiaal. Schilderen is een kunst en goedkope verf geeft niet het beste resultaat. Goedkoop is soms duurkoop, zeker als uw huis twee keer zo vaak geschilderd moet worden vergeleken met een kwalitatief goede schilderklus.

  1. Vraag om korting

Als je twee offertes vergelijkt en je zou het liefst met de duurdere schilder in zee gaan, maar je budget laat het niet toe – aarzel niet en vraag om een korting.

Tuurlijk, bij een enorm verschil lukt het wellicht niet om een comfortabel compromis te sluiten, maar je kunt het altijd proberen.

Vraag een aantal partijen om een offerte. Neem altijd contact op met degene die je het liefst de klus zou laten doen, ongeacht de prijs. Mocht hij duurder zijn dan de rest, vraag of hij nogmaals naar de offerte wil kijken.

Bel Andre bij Banks Building op 06 31151146 voor een vrijblijvende offerte.
Binnenschilderwerk