Tips van de professonele tegelzetter in Alkmaar – deel 1

Tegelzetter Alkmaar en omgevingIn dit blog geef ik je tips over hoe je zelf klussen in huis kunt aanpakken. Vandaag een stukje over de voorbereiding bij het betegelen van een muur: het kiezen van muurtegels. Een leuke klus!

In volgende blogposts vertel ik meer over hoe je netjes een muur betegeld. Een badkamer of toilet betegelen is beslist geen gemakkelijke klus, maar met wat geduld en doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

 

Te moeilijk of geen tijd? Je kunt altijd mijn hulp inroepen. Bel voor een vrijblijvende offerte de professionele tegelzetter en klusjesman in Alkmaar, Banks Building.

Stap 1: Tegels uitzoeken – 7 keuze tips

tumblr_noq0bccB871ru67lwo1_500Een muur betegelen begint met het uitzoeken van de tegels die je wilt gebruiken. Er is een enorme keus aan tegels beschikbaar. Ieder mens en elk huis is uniek en vraagt om een eigen stijl, die past bij jouw stijl van leven. Laat je inspireren door foto’s en blogs op internet, of blader door wat tijdschriften om erachter te komen welke stijl je aanspreekt.

Leuke Inspiratie Tip: Ihavethisthingwithfloors

Mooie en stijlvolle interieurs zijn er genoeg, maar wat wil je in jouw eigen huis hebben? Nadenken over wat je wel en niet mooi vindt is belangrijk. Basic en naturel? Gedurfd en kleurig? Structuur of patronen?

Tip 2: Lichte kleuren laten een kleinere ruimte groter lijken.

Tip 3: Kleur en patronen maken de ruimte persoonlijk.

Tip 4: Zie de aankoop van tegels als een investering, bezuinig niet op de kwaliteit.

Tip 5: Tegelgrootte. Het wordt vaak afgeraden om grote tegels (60 x 30cm) in een kleine badkamer te gebruiken, omdat de badkamer hierdoor kleiner lijkt. Dit gaat in sommige gevallen inderdaad op, maar als de meeste tegels zonder snijwerk geplaatst worden (als er om leidingen en sanitair heen getegeld moet worden, is er snijwerk nodig) kan het een mooi eindresultaat opleveren.

Kies je voor kleine tegels (10 x 10cm) let dan goed op de kleur van het voegwerk. Door de vele voegen kan een sterk contrasterende kleur voegwerk een minder mooi effect opleveren. De meeste mensen kiezen een middelgrote tegel (40 x 20cm).

Keuze gemaakt?

Tip 6: Let bij het kopen van tegels op het productienummer dat staat vermeld op de verpakking. Tegels met verschillende productienummers kunnen licht van kleur verschillen.

Tip 7: Neem bij het plaatsen van de tegels steeds een tegel uit een ander doosje. Eventuele kleine kleurverschillen vallen dan minder op.

Stap 2: Hoeveel tegels heb je nodig?

Je wil er niet halverwege je klus er achterkomen dat je te weinig tegels hebt gekocht. Vaak staat op de verpakking aangegeven hoeveel vierkante meters je ermee kunt betegelen. Als dit niet het geval is, kun je zelf berekenen hoeveel tegels je nodig hebt.

Tegel Tip voor berekenen aantal tegels: Hoogte x lengte x 5%(snijverlies) = aantal m2 wandtegels

Hieronder staan wat richtlijnen voor de hoogte van tegels in verschillende ruimten:

  • Keuken: minimaal 120cm hoog
  • Toilet: minimaal 120cm hoog
  • Douche: minimaal 180cm hoog
  • Badkamer: minimaal 160cm hoog

Tegel Tip: Als ervaren tegelzetter raad ik je zeker aan om extra tegels te kopen – altijd handig als er een tegel vervangen moet worden.

Een volgende blog post gaat in op het daadwerkelijk betegelen van je badkamer, toilet of keuken.

Veel plezier met de eerste voorbereidingen – een goed begin is ’t halve werk bij een professionele klus.

Natuurlijk kan ik je als ervaren tegelzetter een helpende hand bieden bij het betegelen, bij het vervangen van tegels of opnieuw voegen van een reeds betegelde muur. Aarzel niet en bel voor een vrijblijvende offerte met het klusbedrijf voor Alkmaar en omstreken 06 311 511 46.

Vriendelijke groet, Andre

Bel 06 311 511 46

Wil je weten wat ik nog meer voor je kan doen? Kijk op het klussenoverzicht of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Klussen, reparaties, installaties, verbouwingen, renovaties